Posted on Un comentariu

Consumul de miere – sănătate curată

Consumul de miere este sănătate curata deoarece acțiunea binefăcătoare a mierii se extinde asupra întregului organism.consumul de miere

Cele mai multe lucruri pe care le facem în viata sunt rezultatul obișnuinței. Chiar și faptul ca mâncăm este în mare parte o obișnuință. Trebuie sa avem un adânc respect fata de albina, pentru înțelepciunea ei în materie de hrănire; în camp ea alege florile care au cel mai bun nectar pentru fabricarea unui aliment perfect. Datorita unui instinct infailibil, albina poseda o metoda proprie pentru a controla calitatea florilor pe care le vizitează pentru a colecta nectar. Ea știe dacă și când florile nu corespund “normelor” sale și trece la altele.

Consumul de miere…

Mierea umple toate golurile care pot apărea în hrana zilnica. Cei care cunosc valoarea alimentara a mierii sunt mai dispuși s-o consume în mod regulat decât cei care au numai cunoștințe vagi despre ea.

   Încă din timpuri străvechi consumul de miere a fost apreciat de către oameni.

Dovezile despre folosirea mierii datează încă din zilele când omul trăia în peșteri. Cineva a găsit un cuib de albine și curios, a gustat din lichidul auriu pe care-l conținea. I-a plăcut și l-a dus acasă, familiei sale, iar atunci când și-au dat seama de valoarea acestui produs, oamenii au început sa caute sistematic cuiburile de albine pentru a recolta mierea din ele.

Timp de milenii mierea produsa de albine din nectarul florilor a fost singurul aliment dulce la dispoziția omului. În anii din urma au apărut numeroși concurenți ai mierii, sub forma de zaharuri, tinzând sa o înlocuiască. Aceasta rămâne totuși singurul produs dulce care oferă calități dătătoare de viata ce nu se găsesc în nici un aliment.

Majoritatea dintre noi am început abia acum sa ne dam seama ca alimentația obișnuită este vădit lipsita de elementele minerale necesare. Ne-am obișnuit cu prea multe alimente sărăcite prin prelucrare și care deci nu mai poseda proprietăți vitalizante. Pentru acest motiv trebuie sa stabilim ce minerale lipsesc din regimul nostru alimentar obișnuit și cum pot fi ele recuperate.

În miere se găsește fier, cupru, mangan, siliciu, clor, potasiu, sodiu, fosfor, aluminiu și magneziu. Toate provin din solul în care trăiesc plantele; prin vasele acestora, ele trec în nectar – substanța de baza pentru albine în producerea mierii.

   Iată avantajele pe care le are mierea fata de alte zaharuri: 

  • nu este iritanta pentru mucoasa aparatului digestiv;
  • este asimilata ușor și repede;
  • satisface rapid cererea de energie a organismului;
  • pentru sportivi și alte persoane care au nevoie de multa energie, constituie o sursa de refacere a forțelor după efort;
  • dintre toate zaharurile, rinichii o suporta cel mai bine;
  • este un calmant care liniștește organismul.

Consumul de miere…

Cumpărând alimente corespunzătoare, cum este mierea, înlăturam nevoia de medicamente și ceea ce este și mai important, scutim organismul de încercările la care l-ar supune boala.

1 thought on “Consumul de miere – sănătate curată

  1. Într-adevăr mierea consumată constant previne multe boli.

Lasă un răspuns