Suntem Mihai și Mihaela Talpoș, care din pasiune pentru albine am creat Miere Darul Florilor.

Miere Darul Florilor
polen
Miere Darul Florilor

Pasiunea pentru albine am moștenit-o de la părinți care mi-au făcut cunoștința cu ele de la o vârsta fragedă.

Tatăl meu (Nicolae Talpoș) a adus primii stupi la noi în curte când eu aveam 13 ani. Pentru el și mama era un hobby, limitându-se la 10 familii de albine.

Din 2010, împreună cu soția mea Mihaela, am transformat aceasta pasiune într-o afacere de familie. Am crescut numărul familiilor de albine și am modernizat stupina.

Am început prin a confecționa lăzi de albine la un verișor care este tâmplar. Am cumpărat 50 familii de albine de la doi apicultori locali cu experiență. An de an am continuat sa facem roi, ajungând sa trecem de 200 familii de albine. Din păcate tatăl meu a murit și nu a apucat să vadă cât de departe a ajuns pasiunea sa.

despre noi
despre noi
despre noi
despre noi
despre noi
despre noi

Locația…

Vatra permanentă se afla într-un loc de vis, încă neatins de tehnologie, în satul Ciceu-Poieni, comuna Căianu-Mic din județul Bistrița-Năsăud. Este un loc bun pentru albine de unde pot culege miere de salcâm și polifloră de fâneață.

La un număr atât de mare de familii de albine stupăritul staționar nu mai era suficient pentru a fi productivi.

În anul 2013 am făcut primul pastoral la tei în județul Caraș-Severin și la floarea-soarelui în județul Timiș. A fost o adevărată aventură!

De când am început stupăritul pastoral un ajutor foarte mare l-am primit din partea socrilor. În fiecare an deplasăm familiile de albine la principalele culesuri: rapiță, salcâm, tei, pădure, floarea-soarelui. Momentan stupii ii avem vărsați, adică îi încărcăm și descărcăm manual. Pe viitor sperăm să schimbăm acest lucru.

stupăritul pastoral
despre noi
despre noi
despre noi
despre noi
despre noi
despre noi
stupăritul pastoral
despre noi

În 2013 familia noastă s-a mărit prin venirea pe lume a doi îngerași, Gabriel și Daniel Talpoș. Ei ne dau putere de a trece peste greutăți și de a continua cu această frumoasă meserie. 

Noi locuim în Năsăud, județul Bistrița-Năsăud. Aici avem a doua vatra permanenta.

despre noi
despre noi
despre noi

Suntem într-un continuu studiu pentru a oferi produse apicole de calitate.

Din 2016 am început să comercializăm produsele noaste și în mediul online prin denumirea de Miere Darul Florilor. Scopul nostru este să vă oferim produse naturale, gustoase și sănătoase.

Vă invităm să gustați produsele noastre!

Date de contact:

PFA Talpoș Nicolae Mihai    CUI:31555028

 Autorizație sanitar veterinară și pentru sănătatea alimentelor nr.18 din 29.07.2014

Telefon: 0768728671 – Mihaela;

0764315200 – Mihai

E-mail: darulflorilor@yahoo.ro

Facebook: https://www.facebook.com/mieredarulflorilor/