Posted on 2 comentarii

Fagurele cu miere

Ce este fagurele cu miere?fagurele cu miere

Fagurele cu miere este un produs natural al albinelor, foarte mult apreciat de consumatori. Calitatea mierii din faguri este superioara. Ea păstrează integral aroma fină și gustul plăcut al mierii.

Fagurele este o suprafață din ceara formata din celule mici hexagonale, pe care le fac albinele lucrătoare, pentru a depune mierea și ouăle.

Fagurele cu miere se recoltează în momentul în care este suficient de bine maturat iar mierea este capacita.

Mierea în faguri este de o calitate deosebita, datorata absentei contactului cu mediu extern (praf, substanțe chimice, etc.). Căpacelele de ceara conțin propolis și substanțe volatile, cu efect benefic asupra gatului, plămânilor și aparatului digestiv. După mestecare, ceara se poate înghiți sau arunca. Mierea consumata în fagure deține calități speciale, pentru ca în fagurele de ceara, valoarea superioara a mierii este mult sporita prin aportul de vitamine conținute în ceara, în special vitamina A sau retinol – precum și alte substanțe și principii active, care prin procesul de masticație trec din ceara în organismul uman, o data cu mierea ingerata.

Ce este căpăceala?

Căpăceala este un amestec de miere si ceara, obținută prin descăpăcirea fagurilor, înainte de centrifugare. Se pun în borcane curate de sticla, ce se umplu pana la 3/4, restul se completează cu miere (de salcâm, tei, etc.) și se închid ermetic. Se păstrează în loc uscat și răcoros. Căpăceala trebuie mestecata ca pe o guma, chiar după ce s-a terminat mierea din ea, pentru ca ceara conținută sa elibereze substanțe cu un puternic rol lubrifiant al vaselor de sânge, ajutând în același timp și la optimizarea funcționarii inimii.

Tipuri de faguri cu miere:

Utilizări: bronșite, rinite, sinuzite, anemii, debilitate fizica, scăderea imunității, astenii, lipsa poftei de mâncare, curata și dezinfecteză cavitatea bucala.

2 thoughts on “Fagurele cu miere

  1. La copii le place foarte mult.

  2. Gustul copilăriei…

Lasă un răspuns