Posted on Lasă un comentariu

Mierea de albine cu catina

Mierea cu catina este un supliment nutritiv și alimentar care întărește sistemul imunitar. Cătina este cel mai puternic antioxidant pentru organism. Fructul este cunoscut în primul rând datorita cantității crescute de vitamine (A, C, complexul B, E, P, K, F) si microelemente precum fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier și sodiu. Însă cătina este destul de greu de consumat de către copii și adulți datorita gustului astringent. Astfel s-a combinat cu mierea de albine pentru un gust plăcut și pentru a beneficia de proprietățile terapeutice ale celor doua produse naturale.

Mierea cu catina are multe beneficii pentru sănătate: mierea de albine cu catina

  • vindeca virozele respiratorii și gripa
  • menține sănătatea ochilor
  • combate îmbătrânirea pielii și a organismului în general
  • reduce inflamațiile
  • tratează afecțiuni hepatice și biliare
  • are efect afrodisiac și stimulează apetitul sexual
  • vindeca ulcerul
  • regenerează celulele.

Va recomandam consumarea acestui amestec miraculos pentru a putea trece peste perioada rece a anului sănătoși, fără gripe și răceli. Acest mix dulce-acrișor este ideal pentru persoanele anemice, slăbite sau veșnic obosite.
Cum se prepara mierea cu catina…

Se spală fructele de cătină și se lasă la zvântat pe un prosop. Se pun în borcan aproximativ doua treimi din volumul acestuia. Peste cătină se adaugă miere de albine pana la umplerea recipientului. Se lasă la macerat 7-10 zile la rece. Periodic se amesteca preparatul cu o lingura de lemn. Se consuma zilnic, pe stomacul gol.

Cum se ia mierea cu catina…

  • adulții – o lingura, de 3 ori pe zi
  • copii peste 7 ani – câte 2 lingurițe, de 2 ori pe zi
  • copii intre 3-7 ani – câte 1-2 lingurițe pe zi.

Se tine la rece și se amesteca pentru omogenizare înainte de a se consuma.

Copiilor sub 1 an și persoanelor care suferă de diabet nu se administrează miere cu catina! Persoanele care suferă de diabet nu vor consuma miere și produse din miere decât sub îndrumarea medicului!

Cristalizarea (zaharisirea, granularea sau întărirea) mierii de albine este un proces fizic natural, specific acestui produs și care nu înrăutățește calitatea ei.

Nu adaugați mierea cu catina in lichide ce depășesc temperatura de 40 °C deoarece își pierde din proprietăți!

Atenție: Acest articol nu înlocuiește un consult medical de specialitate! Miere Darul Florilor
Lasă un răspuns