Posted on 2 comentarii

Mierea cu nuci – un adevărat medicament natural !

Mierea cu nuci…mierea cu nuci

Combinația îți asigură necesarul de vitamine, minerale, proteine, grăsimi și carbohidrați. Acționează benefic asupra organismului , devenind un adevarat medicament natural.

Antioxidanții din nuci ajută și la scăderea colesterolului rău. Consumate regulat, nucile previn cancerul și tratează infecțiile virale și bacteriene, deoarece întăresc sistemul imunitar. Nucile sunt foarte bune și pentru creieri, datorită concentrației ridicate de Omega 3. Numeroase studii au arătat că aceste alimente reduc riscul apariției bolii Alzheimer.
Nucile sunt remedii minunate de sănătate, acestea sunt apreciate pentru calitățile nutritive, gustul lor aparte, cât și pentru efectele sale terapeutice. Acestea conțin mai multe substanțe nutritive decât carnea, ouăle, laptele și este mai ușor de digerat decât acestea.

Mierea cu nuci…

Nucile au și un conținut bogat de iod, element esențial pentru organismul uman. Iodul este indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni care sunt transportați de fluxul sangvin în întreg organismul și reglează procesele de creștere, dezvoltare, reproducere și metabolism. Iodul este absolut necesar pentru dezvoltarea creierului.

Pe lângă iod, nuca mai conține și cupru. Cuprul ajuta foarte mult în dieta persoanelor cu anemie, tuberculoza, artroze, reumatism, bolnavilor de blenoragie, sifilis și în tratamentul scrofulozei. Cu ajutorul acizilor grași omega-3, antioxidanților și fitosterolului, nucile sunt arme redutabile în lupta cu cancerul mamar. Tumorile se micșorează și chiar dispar.

În combinație cu mierea de albine miezul de nuca vitaminizează și mineralizează organismul, contribuind la întărirea lui. Ajuta la scăderea acidității prea mari a stomacului si în hipertensiune. Poate fi folosit ca adjuvant în deficiente imunitare, anemii, stări de slăbiciune cauzate de oboseala sau stres. De asemenea datorita conținutului bogat în zinc al nucilor aceasta combinație este benefica pentru dezvoltarea memoriei, în tratamentul asteniei, tulburărilor sistemului nervos si este recomandata în cazurile de creștere întârziată la copii.

Mierea cu nuci…

Mierea cu nuci este produs bogat in vitamine: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, biominerale (Zn, Ca, Mg, Fe, K, P, Cu), bioenzime, antioxidanți și aminoacizi esențiali.

Așadar mierea cu nuci este un amestec foarte benefic pentru sănătate. Este ușor de digerat, cu un conținut ridicat de vitamine, minerale, antioxidanți. De reținut este și ca deși acest amestec este unul bogat nutrițional acesta nu îngrașă datorita grăsimilor nesaturate ce ajuta chiar la scăderea colesterolului.

Pe lângă beneficiile pentru sănătate a combinației de nuci cu miere aceasta are și un gust foarte bun, delicios și o aroma deosebita.

Acest produs poate fi consumat propriu-zis, în combinație cu alte alimente (de exemplu în cereale cu lapte de către copii), dar poate fi folosit și în diferite rețete (clătite, prăjituri sau alte preparate).

2 thoughts on “Mierea cu nuci – un adevărat medicament natural !

  1. Un adevarat deliciu. Recomand cu drag!

  2. Un aliment sănătos. Consumați cu încredere.

Lasă un răspuns