Posted on Lasă un comentariu

Mierea de padure

Este pentru primul an când am dus stupii la munte într-o zona superba. Deși nu a fost un cules extraordinar, din cauza ploilor și a temperaturilor scăzute, albinele au reușit sa adune, renumita, miere de padure.mierea de padure

Mierea de padure este realizată de albine din diversitatea florilor existente în padure plus mană. Diferența intre mierea de padure si mierea de mană o face procentajul de miere de mană. Dacă procentul de mană este mare mierea se numește de mană, iar dacă procentul de mana este mai scăzut se numește de padure.

Conținutul mierii de padure

Mierea de padure este foarte bogata în vitamine și minerale. Ea conține, vitaminele grupului B și vitamina C. De asemenea, mierea conține enzime: invertaza, amilaza, catalaza, acizi organici: lactic, gluconic, săruri minerale: fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, seleniu.

Mierea de mană sau mierea de padure se caracterizează în general prin culori închise. Spre deosebire de mierea florala, mierea de mană conține mai puține substanțe aromate. Cele mai aromate sorturi de mana sunt cele provenite de la conifere, care prezintă o aroma plăcută de rășină. Gustul de la mierea de mana este specific fiecărui sort, dulce, plăcut, cu unele nuanțe, mai mult sau mai putin pronunțate de amărui, astringent, picant, etc.

Indicații terapeutice

Mierea de padure este recomandata în următoarele scopuri:

  • creste imunitatea – datorita conținutului ridicat de substanțe bioactive, mierea este un medicament puternic pentru sistemul imunitar. Este recomandata mai ales în tratarea anemiei, spasmofiliei și infecțiilor respiratorii;
  • întărește oasele și previne osteoporoza – acest tip de miere conține calciu și săruri de magneziu cu rol de întărire a oaselor, tratarea afecțiunilor articulare și prevenirea osteoporozei la adulți și vârstnici.
  • tratează problemele tenului și pielii 
  • combate infecțiile – este un puternic detoxifiant natural al organismului

Este un leac minunat și pentru persoanele constipate, întrucât ajuta la eliminarea toxinelor acumulate de organism.

Lasă un răspuns