Posted on 2 comentarii

Mierea de rapiţă, remediu în numeroase afecţiuni

Mierea de rapiță este obţinută din rapiţă sălbatică, o plantă bogată în proteine, carbohidraţi, glucide, lipide, în minerale precum bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, în vitaminele A, B1, B2, B3, C şi  betacaroten.

Mierea de rapiță este prima miere extrasa în anul apicol. Campurile galbene de rapița le oferă albinelor hrana pentru a-și reveni după iarna. Pe lângă faptul ca se hrănesc cu nectarul florilor de rapița, albinele produc și miere din acest flori , o miere care se distinge prin gust și textura de celelalte tipuri. Are o culoare galben pal, alburie și o textura cremoasa. Abunda în glucoză,ceea ce face sa se cristalizeze rapid, în câteva zile de la extras.

Uleiul de rapiță conține enzima Q3,un element important pentru dezvoltarea oaselor. De aceia mierea de rapiță este recomandata celor ce suferă de osteoporoza.

Rapiță, remediu pentru osteoporoză

♣ Pentru tratarea osteoporozei, puteți încerca remediul naturist cu miere de rapiță:

Ingrediente 200 gr. miere de rapiță, 200 gr. făină de orez, 50 gr. polen, 100 ml lapte dulce nefiert

Mod de preparare

Într-un vas curat, amestecați bine ingredientele până la obținerea unei mase omogene. Puneți amestecul într-un vas de sticlă închis la culoare și păstrați la frigider. Serviți zilnic 3 linguri, cu 2 ore înaintea meselor principale, până la terminarea amestecului.

♣ Puteți încerca, de asemenea, tratamentul naturist cu miere, nucă și ouă: Ingrediente 15 ouă biologice (de țară), 15-20 lămâi, 1 kg miere de rapiță, 1 kg nucă măcinată, 200 ml țuică naturală sau bitter suedez

Mod de preparare

♦ Obțineți un praf prin pisarea cojilor de ouă. După ce ați stors lămâile și ați strecurat sucul, adăugați-l peste coaja de ou, astfel încât aceasta să fie acoperită în totalitate. Închideți și păstrați vasul la loc răcoros și întunecos, până la topirea prafului.

♦ Se va păstra în acest mod aproximativ 18 zile (15-18 zile), amestecând periodic amestecul cu o lingură din lemn. Odată dizolvat praful de ouă, puteți strecura compoziția. Adăugați în continuare mierea, nuca și țuica, punând preparatul la rece.

♦ A doua zi, consumați 2 linguri, de 3 ori pe zi, după mese. Puteți repeta cura după o pauză de 6 luni. Acest tratament de calciu natural este eficient și pentru decalcifiere, demineralizare în bolile reumatismale, rahitism, fracturi osoase sau spasmofilii cauzate de lipsa de calciu.

Mierea de rapiță ajuta și la regenerarea și menținerea elesticității pereților vasculari și la scăderea nivelului de colesterol rău.

Mierea de rapiță are  puternica acțiune antibacteriana. S-a demonstrat puterea sa bactericida fata de numeroși germeni, intre care streptococul, stafilococul, enterococul , dar și helicobacter pylori. Ea protejează de boli ficatul, splina, pancreasul și tratează bolile de rinichi și de stomac.

mierea de rapitaMiere de rapiță cu lămâie, pentru bolile de ficat

Următorul amestec este recomandat pentru îmbunătățirea funcțiilor ficatului, pentru reducerea stresului, susținerea efortului fizic și intelectual, și pentru întărirea organismului slăbit în urma perioadelor de convalescență:

♣ Spălați bine 3 lămâi cu tot cu coajă, lăsați-le la uscat și tăiați în cubulețe mici. Adăugați-le într-un borcan de sticlă de 800 de grame și adăugați peste acestea miere de rapiță, până la umplerea borcanului; închideți ermetic și lăsați amestecul la macerat până la obținerea sucului.

♣ Serviți câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale.

Adăugată în ceai sau în lapte seara, înainte de culcare, mierea de rapiță are o acțiune sedativa și relaxanta.

Mierea de rapiță în cosmetică

Ingredient de bază în măștile cosmetice, mierea de rapiță luptă eficient împotriva îmbătrânirii premature a pielii, menținându-I tonicitatea și elasticitatea, grație conținutului generos în vitamina E.

♣ Amestecați o linguriță cu miere de rapiță cu 6 picături de ulei de argan și aplicați delicat pe față. Lăsați să acționeze timp de 15 minute, după care îndepărtați masca prin clătire cu apă. Poate înlocui cu succes crema de față obișnuită, datorită acțiunii sale nutritive și hidratante.

2 thoughts on “Mierea de rapiţă, remediu în numeroase afecţiuni

  1. Foarte bună la îndulcit cafeaua.

  2. O miere foarte bună cu gust mentolat.

Lasă un răspuns