Posted on Lasă un comentariu

Mierea de salcâm

Mierea de salcâm

Face parte din sortul de miere de calitate superioara, fiind cel mai solicitat, datorita aromei și gustului plăcut pe care îl are. Imediat după recoltare este transparenta dar culoarea va depinde de culoarea fagurilor utilizați la recoltarea ei, astfel putându-se întâlni nuanțe de la incolor la galben-pai sau galben-deschis.

Mierea de salcâm conținut: vitaminele B1, B2, B6, B12, B9 (acid folic); enzime, fitohormoni (hormoni vegetali), acizi: lactic, malic, oxalic, citric; flavonide (substanțe antioxidante), dextrina, factori antibiotici. Mai are și substanțe minerale cum sunt: calciu, potasiu, siliciu, magneziu, sodiu, fosfor, cupru și sulf. În total, substanțele care intra în compoziția acestei mieri sunt în număr de 435. Din acest motiv a fost denumita și “hrana vie”.

Mierea de salcâm proprietăți: expectoranta, sedativa și cicatrizanta. Tratează afecțiunile gastrice și îmbunătățește activitatea inimii, ficatului, calmant gastric, creste procentul de hemoglobina din sânge.

Indicații terapeutice ale mierii de salcâm

Principala calitate a mierii de salcâm este aceea de calmare a tusei, este antiseptica și este folosita în tratamentul asteniei si nevrozelor.mierea de salcam

Alte recomandării:

  • gastrita hiperacidă mierea de salcâm, diluata în apa calda și luata înaintea mesei , diminuează aciditatea gastrica și se absoarbe repede, calmând arsurile;
  • ulcer – mierea de salcâm diluata în 200 ml lapte nefiert este foarte buna seara înainte de culcare. Atenție și alături de un regim alimentar adecvat!
  • insomnii – 1-2 linguri de miere diluate într-o cana de lapte cald înainte de culcare;
  • tulburări de memorie;
  • ficat – mierea de salcâm ajuta cu toate procesele ficatului, prin îmbunătățirea funcției de detoxificare. Luați 100-120 g de 3 ori pe zi cu o ora înainte de a manca.
  • convalescenta – întărește imunitatea și ajuta la recuperarea după nașteri, boala sau operații.

Mierea de salcâm este un excelent tonic pentru copii, convaleșcenți, pentru întărirea sistemului imunitar și pentru gravide.

Atenție: Acest articol nu înlocuiește un consult medical de specialitate!

Lasă un răspuns