Posted on Lasă un comentariu

Mierea in hrana tuturor

Mierea in hrana tuturor  –  Minunatul univers al mierii

Alimentația omului modern… Iată o idee ce preocupa din ce în ce mai mult oameni din cele mai diverse domenii de activitate – medici, cercetători, nutriționiști, dietetici și, nu în ultimul rând, pe bucătari.mierea in hrana

Azi multe din produsele naturale puse cu dărnicie la dispoziție de “mama natura” au ieșit din meniul zilnic. Aceasta se datorează, în special, timpului mai mare pe care îl necesita pregătirea lor pentru consum, ele fiind înlocuite cu produse complexe, cu volum mic și conținut mare în calorii și vitamine. Veșnic grăbitul om modern se îndreaptă tot mai mult spre o alimentație din care lipsesc tocmai preparatele tradiționale. În aceste preparate îndemânarea culinara a reunit în timp tot ceea ce este necesar organismului uman.

În prezent este bine cunoscut ca în lunga sa istorie omul a folosit mierea cu mult,foarte mult timp înaintea zaharului de trestie sau de sfecla pentru a-și îndulci hrana.

Mierea in hrana tuturor  –  Minunatul univers al mierii

Sănătatea

Omul modern se pasionează pentru o mie de lucruri mai mult sau mai putin utile. El neglijează sa se intereseze de valoarea alimentelor pe care le consuma. De aceste alimente depinde sănătatea sa, echilibrul sau, buna sa dispoziție și în final, însăși durata vieții sale. Compoziția unui mediu sănătos, în care materiile azotate sunt bine dozate, cu un conținut corect de calorii nu este imposibil de realizat. Ar trebui sa știm ceea ce aduce organismului fiecare fel de mâncare, 100 g de miere dau 300 calorii utilizabile. Materiile organice azotate conținute în miere se împart în substanțe coloidale, proteice și amino-acizi.

Mierea este un aliment bogat

Prin conținutul sau ridicat de glucide, mierea constituie un produs energetic de prim rang. Este un aliment sănătos prin excelenta, care convine tuturor vârstelor. Adulților care fac efort fizic (muncitori manuali, sportivi, etc), copilului în perioada de creștere (a cărui alimentație trebuie sa fie deosebit de bogata în zahar) și bătrânilor.

Lasă un răspuns