Posted on Lasă un comentariu

Mierea – în tratarea afecțiunilor digestive

Mierea de albine – în tratarea afecțiunilor digestive…

miereaMierea de albine este un dar al naturii cu gust divin, valoarea alimentară a ei este mult depășită de calitățile ei medicale. Remediu pentru o mulțime de boli, ea este și un apărător de nădejde al sănătății, de la naștere și pana la moarte.

Afecțiuni digestive

Constipația, colita de putrefacție

Cel mai bun remediu în cazul acestor doua afecțiuni este mierea de mana ( de pădure). Din aceasta se consuma 2-6 linguri pe zi. Substanțele active din acest tip de miere au efecte puternice laxative. Ele favorizează normalizarea florei intestinale, neutralizează bacteriile de putrefacție.

În cazurile de constipație atona, se pun suplimentar, pe fiecare lingura de miere, 20 picături de tinctura de pelin.

Arsuri la stomac (pirozis)

Efectul mierii de albine în cazul acestei tulburări digestive este foarte diferit de la o persoana la alta. Asupra unor pacienți, mierea de albine are un efect calmant gastric. Asupra altora, din contra, are efecte agravante. Singura metoda de a verifica dacă vi se potrivește acest leac, este să-l încercați.

Când apar arsurile luați doua linguri de miere de tei sau de salcâm. Imediat după aceea beți o cana de apa călduță.

Mierea de albine – în tratarea afecțiunilor digestive…

Ulcere, gastrite, diaree

În toate aceste afecțiuni, efecte foarte bune are mierea polifloră în care s-a dizolvat putina tinctura de propolis (5 picături la o lingurița de miere de albine). Aceasta miere propolizată nu se administrează niciodată pe stomacul gol, ci după ce s-a mâncat putina pâine și eventual s-a băut un pahar de apa. Se iau 4-6 lingurițe pe zi, în cura de 3-6 săptămâni.

Efectul mierii de albine în aceste afecțiuni se explica prin puternica sa acțiune antibacteriana. (combate inclusiv bacteria Helicobacter pylori, care produce ulcerul) Apoi, mierea protejează mucoasa gastrica, datorita efectului sau antiinflamator și datorita faptului ca stimulează circulația sangvina în zona și ajuta la regenerarea celulelor etiteliale.

Lasă un răspuns